vineri, 4 februarie 2011

Dragoste şi Pedeapsă

Dragoste si pedeapsa
Despre serial
Scurtă prezentare:
"Dragoste şi pedeapsă” prezintă povestea a două lumi diferite, o faţă a Turciei neexploatată până în acest moment, ascunsă de ochii lumii occidentale, care nu a fost arătată niciodată într-un serial turcesc dar care va fi acum dezvăluită cu bune şi rele. Prezentarea tradiţiilor străvechi ale societăţii turce, a vieţii de familie cu toate constrângerile ei este principalul argument diferențiator în faţa tuturor celorlalte seriale turceşti realizate până în acest moment. Pe de o parte avem partea modernă a Turciei, familia modernă a vremurilor noastre, iar de cealaltă parte avem familia tradiţională care se ghidează şi trăieşte după obiceiuri şi tradiţii cu reguli stricte, uneori duse la extrem, dar respectate cu rigozitate.
Yasemin (Nurgül Yesilçay) este o tânără de 25 de ani care se pregăteşte să se căsătorească. Înainte de nuntă cu o săptămână însă îl prinde pe viitorul ei soţ în pat cuA prietena ei. Pentru că sora cea mică a lui Yasemin a rămas însărcinată foarte tânără şi a murit în urma unei întreruperi de sarcină, tatăl ei, înainte de a muri, a pus-o pe Yasemin să jure că nu va fi cu nimeni înainte de căsătorie. Ea a încercat să îşi ţină promisiunea făcută însă din cauza trădării iubitului ei, nu va reuşi. Dezamăgită de cele întâmplate, Yasemin se duce pentru câteva zile la mama ei, A care locuieşte în Bodrum. Acolo îl va cunoaşte pe Savas (Murat Yildirim) şi îşi va petrece noaptea cu el. Va rămâne însărcinată, mama ei nuA­-i va da voie să facă întrerupere de sarcină aşa că Yasemin va fi nevoită să facă acest copil fără ca Savas să ştie, deoarece ei se revăd abia după un an de zile, după ce ea va naşte.
Savas este fiul uneia dintre cele mai importante familii din Van, un oraş în estul Turciei. O familie strâns legată de tradiţii şi obiceiuri. Savas s-a întors de curând în ţară, el fiind plecat până atunci la studii, în străinătate. La scurt timp după ce se întoarce acasă, fratele său mai mare şi tatăl lui mor într-un accident de maşină. Conform tradiţiei, Savas va fi cel care va deveni capul familiei, şi tot conform tradiţiei, el trebuie să se căsătorească cu soţia fratelui său, rămasă văduvă. Iniţial el se va opune acestei tradiţii însă, îşi da seama că dacă va continua să se împotrivească, este posibil ca familia fetei să o omoare, conform tradiţiei musulmane, aşa că acceptă această căsătorie doar ca o formalitate şi ca o soluţie de moment pentru a-i salva fetei viaţa.
Titlu Original: ASK VE CEZA
Regia: Kudret Sabanci
Anul: 2010
Genul: Actiune/ Drama/ Romance
Muzica: Kirac
sursa: kanald.ro

Episodul 1 Episodul 11 Episodul 21 Episodul 31 Episodul 41 Episodul 51
Episodul 2 Episodul 12 Episodul 22 Episodul 32 Episodul 42 Episodul 52
Episodul 3 Episodul 13 Episodul 23 Episodul 33 Episodul 43 Episodul 53
Episodul 4 Episodul 14 Episodul 24 Episodul 34 Episodul 44 Episodul 54
Episodul 5 Episodul 15 Episodul 25 Episodul 35 Episodul 45 Episodul 55
Episodul 6 Episodul 16 Episodul 26 Episodul 36 Episodul 46 Episodul 56
Episodul 7 Episodul 17 Episodul 27 Episodul 37 Episodul 47 Episodul 57
Episodul 8 Episodul 18 Episodul 28 Episodul 38 Episodul 48 Episodul 58
Episodul 9 Episodul 19 Episodul 29 Episodul 39 Episodul 49 Episodul 59
Episodul 10 Episodul 20 Episodul 30 Episodul 40 Episodul 50 Episodul 60

Episodul 61 Episodul 62